CNC ΤΟΡΝΟΙ TAKISAWA

Έχοντας αναπτύξει ένα από τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Κέντρα R&D στην Ιαπωνία, η Takisawa Japan πρωτοπορεί στην Έρευνα, Ανάπτυξη και την καινοτομία σε επίπεδο σχεδιασμού και εξέλιξης των προϊόντων της δίνοντας έμφαση στις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις των πελατών της. Προσφέρει στη βιομηχανία και το γενικό κοινό, καινοτόμες λύσεις φέρνοντας μεγαλύτερη ασφάλεια, άνεση και ποιότητα στο καθημερινό τους περιβάλλον. Η δημιουργία προϊόντων που είναι ανθεκτικά και εύκολα στη χρήση, ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών και προβλέπουν μελλοντικές ανάγκες. Αυτές είναι μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ομάδες Έρευνας & Ανάπτυξης της Takisawa Japan, καθώς εργάζονται για να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα με προστιθέμενη αξία για τους πελάτες της. Η εξέλιξη και καινοτομία της εταιρίας και των προϊόντων της δίνει σήμερα τη δυνατότητα προσφοράς λύσεων από απλά συστήματα έως manufacturing cells σε συνδυασμό με συστήματα robots και ανάλογου λογισμικού για τη διαχείρισή τους. 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Tiwap-I

Επρόκειτο για ένα ολοκληρωμένο σύστημα συνδυαλεγόμενου προγραμματισμού, το οποίο έχει σχεδιασθεί και αναπτυχθεί από την Takisawa και απλουστεύει τον χειρισμό και προγραμματισμό της μηχανής για διαφορετικές εφαρμογές. Η ανάγκη για εύκολο χειρισμό υψηλή επαναλληψημότητα δημιούργησε αυτό το πλήρως ανεπτυγμένο σύστημα συνδιαλεγόμενου προγραμματισμού για την απλούστευση της παραγωγικής διαδικασίας σε 3D γραφικό περιβάλλον.

Επεξεργασία scraping

Τα μηχανήματα τα οποία είναι κατασκευασμένα με γλίστρες ορθογωνικής διατομής, ειπόκειντο σε επεξεργασία scraping. Επρόκειτο για χειρονακτική εργασία - επεξεργασία (ξύσιμο) της γλίστρας δημιουργώντας μικρούς θύλακες αποθήκευσης λαδιού και επιπεδότητα επιφάνειας υψηλού βαθμού.

TMX-2000

TMX-2000 (S) επρόκειτο για ένα oικονομικό Κέντρο Φρέζας – Τόρνου 8-αξόνων, με μεγάλες διαδρομές στον Υ-Άξονα και στον Β’-Άξονα. Ιδανικό για πολύπλευρες και πολύπλοκες κατεργασίες, όπως impellers και προπέλες και φυσικά τελειώνει κομμάτια με ένα δέσιμο.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Τσοκ: 8″+8″
Ø : 500 mm
↔ : 610 mm

TΜΤ-4500

TMT-4500, είναι ένα Κέντρο Τόρνευσης βαρέως τύπου βάρους >27ton,  με μεγάλα τσοκ έως 15″ και και 8 – αξόνων το οποίο συνδυάζεται με Β’ άξονα, κάτω μύλο και διπλά τσοκ. Φέρει  Control Fanuc. Μπορεί να συνδυαστεί με αυτόματο σύστημα διαχείρησης κομματιών (ρομποτικού βραχίονα) ή αυτόματου τροφοδότη.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Τσοκ: 12″+12″ (15″)
Ø : 630 mm
↔ : 2000 mm

video by MTD CNC
TM-4000

Ο TM-4000 είναι ένας Multi task CNC τόρνος έως και 10 – αξόνων ο οποίος συνδυάζεται με δύο τσοκ, δύο μύλους και δύο Υ’ άξονες. Φέρει Control Fanuc. Μπορεί να συνδυαστεί με αυτόματο σύστημα διαχείρησης κομματιών (ρομποτικού βραχίονα) ή αυτόματου τροφοδότη.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Τσοκ: 10″ – 10″
Ø : 215 mm
↔ : 800 mm

TS-ΣΕΙΡΑ

Η σειρά TS είναι νέας γενιάς Multi task CNC τόρνοι έως και 6- αξόνων οι οποίος συνδυάζονται με δύο τσοκ, έναν μύλο εργαλείων και Υ’ άξονα.  Μπορούν να συνδυαστούν με αυτόματο σύστημα διαχείρησης κομματιών (ρομποτικού βραχίονα) ή αυτόματου τροφοδότη.  Νέος σχεδιασμός και κατασκευή κινητήρων “DDS” Direct Drive Spindle, με 50% μεγαλύτερη ακαμψία και 20% μεγαλύτερη επαγωγή θερμότητας. 31% αύξησης της επιτάχυνσης & 14% μείωση της επιβράδυνσης των κινητήρων DDS. Κοχλίες αξόνων με ψύξη λαδιού στο κέντρο. Προγραμματιζόμενη κουκουβάγια από το Control με AC Servo και Ball screw. Νέο Control Fanuc με λογισμικό  TiwaP-I με μεγάλη έγχρωμη οθόνη, τρισδιάστατα γραφικά και προσομοίωση κοπής, συνδιαλεγόμενο προγραμματισμό, δικτυακή επικοινωνία, Teleservice και πολλά άλλα. Διαφορετικές εκδόσεις της νέας σειράς TS είναι διαθέσιμες για κάθε εργασία και απαίτηση από ένα μικρό μηχανουργείο έως και μία υψηλών απαιτήσεων μονάδα, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες απρόσκοπτα και με εγγύηση το όνομα TAKISAWA JAPAN για αξιοπιστία και μοναδικότητα.   

TCC-ΣΕΙΡΑ

Τσοκ: 6″
Ø : 210 mm (Τ8)
Ø: 170 mm (T12)
↔ : 291 mm

TCC-1100 με Gantry Loader
Διαστάσεις Κομματιού:
Ø : 100 mm
↔ : 60 mm
Παλέτες: 16

Τσοκ: 8″ 
Ø : 320 mm
↔ : 191 mm (L2)
↔ : 291 mm (L3)

TCC-2100 με Gantry Loader
Διαστάσεις Κομματιού:
Ø : 160 mm
↔ : 100 mm
Παλέτες: 16

TCN-ΣΕΙΡΑ

Τσοκ: 8″
Ø : 340 mm
↔ : 300 mm (L3)
↔ : 600 mm (L6)

Τσοκ: 8″
Ø : 340 mm
↔ : 300 mm (L3)
↔ : 600 mm (L6)
MC option μόνο με Τ12

TCN-2100 με Gantry Loader
Διαστάσεις Κομματιού:
Ø : 160 mm
↔ : 100 mm
Παλέτες: 16

Τσοκ: 10″
MODEL (T8)
Ø : 400 mm
↔ : 250 mm(L3)
↔ : 550 mm (L6)


MODEL (CM/T12)
Ø : 280 mm
↔ : 158 mm(L3)
↔ : 458 mm(L6)

TCY-ΣΕΙΡΑ

Όλα τα μοντέλα της σειράς TCY, μπορούν να συνοδευτούν με επιλέον εξοπλισμό – συστήματα- με τα οποία να τα αυτοματοποιήσουν και να τα κάνουν ακόμα πιο φιλικά.
Ενδεικτικά:
 – Ρομποτικό σύστημα GANTRY LOADER μονού ή διπλού βραχίονα
 – Αυτόματο τροφοδότη
 – Αυτόματη κουκουβάγια
 – Αυτόματο σύστημα μέτρησης εργαλείων
 – Απομακρυσμένο σύστημα επιτήρησης
 – Αναμονή για μελοντική αναβάθμιση με ρομποτικό σύστημα 6 αξόνων

TF-2600

Τα μοντέλα TF-2600 είναι προσανατολισμένα για κατεργασίες αξόνων και εξοπλίζονται με μια σειρά από συστήματα τα οποία βοηθούν και απλοποιούν τις εφαρμογές για τις οποίες αυτοί οι τόρνοι είναι προσανατολισμένοι. Διαθέτουν διπλούς κάθετους μύλους εργαλείων με τη δυνατότητα ταυτόχρονης κατεργασίας στο ίδιο κομμάτι (Balance Turning). Επίσης, είναι εξοπλισμένα με αυτόματη προγραμματιζόμενη πόντα (AC-Digital). Στον επιπλέον εξοπλισμό δύναται να εξοπλισμούν με αυτόνομα ρομποτικά συστήματα  τύπου GANTRY LOADER ή Robots 6-Αξόνων.

TC-40

TG-ΣΕΙΡΑ

TT-ΣΕΙΡΑ

TT-500GD είναι ένας ταχύτατος CNC τόρνος -δύο αξόνων- με διπλά παράλληλα τσοκ 5″ και διπλούς μύλους (Slide type) ο οποίος συνδυάζεται με ρομποτικό σύστημα (Gantry Type) διπλού βραχίονα και (Rotary stacker). Επίσης στον επιπλέον εξοπλισμό δέχεται κασέτες – σταθμούς με σύστημα ξεπλύματος κομματιού, μέτρησης με κάμερα και άλλα .

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Τσοκ: 5″+5″
Ø : 50 mm
↔ : 50 mm
Αρ. παλετών: 12
2×0.5 Kg / Pc

video by WARD CNC

video by TAKISAWA JAPAN

TT-2100G είναι ένας ταχύτατος με χαμηλό κέντρο βάρους, CNC τόρνος -δύο αξόνων- με διπλά παράλληλα τσοκ και διπλούς μύλους (T10/T12) ο οποίος συνδυάζεται με ρομποτικό σύστημα (Gantry Type) μονού ή διπλού βραχίονα και (Rotary stacker). Επίσης στον επιπλέον εξοπλισμό δέχεται κασέτες – σταθμούς με σύστημα ξεπλύματος κομματιού, μέτρησης με κάμερα και περιστρεφόμενα εργαλεία. Φέρει controller Fanuc με λογισμικό RAKU-RAKU. Το  ρομποτικό σύστημα έχει τη δυνατότητα διαχείρησης κομματιών με υψηλή συνδυασμένη ταχύτητα.

TT-2600G είναι ένας ταχύτατος με χαμηλό κέντρο βάρους, CNC τόρνος -δύο αξόνων- με διπλά παράλληλα τσοκ και διπλούς μύλους (T10) ο οποίος συνδυάζεται με ρομποτικό σύστημα (Gantry Type) μονού ή διπλού βραχίονα και (Rotary stacker). Επίσης στον επιπλέον εξοπλισμό δέχεται κασέτες – σταθμούς με σύστημα ξεπλύματος κομματιού, μέτρησης με κάμερα και περιστρεφόμενα εργαλεία. Φέρει controller Fanuc με λογισμικό RAKU-RAKU. Το  ρομποτικό σύστημα έχει τη δυνατότητα διαχείρησης κομματιών με υψηλή συνδυασμένη ταχύτητα.

t2600g_single spindle

T-2600G είναι ένας ταχύτατος με χαμηλό κέντρο βάρους, CNC τόρνος -δύο αξόνων- με μονό τσοκ και μονό μύλο εργαλείων (T10) ο οποίος συνδυάζεται με ρομποτικό σύστημα (Gantry Type) μονού βραχίονα και (Rotary stacker). Επίσης στον επιπλέον εξοπλισμό δέχεται κασέτες – σταθμούς με σύστημα ξεπλύματος κομματιού, μέτρησης με κάμερα και περιστρεφόμενα εργαλεία. Φέρει controller Fanuc με λογισμικό RAKU-RAKU. Το  ρομποτικό σύστημα έχει τη δυνατότητα διαχείρησης κομματιών με υψηλή συνδυασμένη ταχύτητα.

TT-350G είναι ένας ταχύτατος υψηλής ακρίβειας με χαμηλό κέντρο βάρους, CNC τόρνος -δύο αξόνων- με διπλά τσοκ και διπλούς μύλους εργαλείων (Τ8/T10/Τ12) ο οποίος συνδυάζεται με ρομποτικό σύστημα (Gantry Type) μονού ή διπλού βραχίονα και (Rotary stacker). Επίσης στον επιπλέον εξοπλισμό δέχεται κασέτες – σταθμούς με σύστημα ξεπλύματος κομματιού, μέτρησης με κάμερα και περιστρεφόμενα εργαλεία. Φέρει controller Fanuc με λογισμικό RAKU-RAKU. Το  ρομποτικό σύστημα έχει τη δυνατότητα διαχείρησης κομματιών με υψηλή συνδυασμένη ταχύτητα.

TK-ΣΕΙΡΑ

TPS-ΣΕΙΡΑ

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ