Η Tech Group
Volumetric

exaCT - Νέο ολοκληρωμένο σύστημα Αξονικού Τομογράφου CT για βιομηχανικές εφαρμογές από την γερμανική εταιρία Wenzel Volumetric
Παρουσιάστηκε από την θυγατρική Wenzel Volumetric στην έκθεση Control, το νέο σύστημα Τομοργάφου για τρισδιάστατες μετρήσεις των εσωτερικών και εξωτερικών δομών κομματιών χωρίς να χρειάζεται να προσφύγουμε σε καταστρεπτικές καταστάσεις (τομές) του δοκιμίου, καλύπτει, δε,  πέρα από ένα ευρύ αριθμό υλικών και εφαρμογών σε τομείς όπως ο ποιοτικός έλεγχος, δοκιμές και αντίστροφης μηχανολογίας.
Η Wenzel Präzession με το νέο σύστημα θέτει νέα πρότυπα όσον αφορά τις σχέσεις κόστους / απόδοσης και κάνει αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία προσιτή για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
 

exaCT, Επρόκειτο για τελευταίας γενιάς υπέρ-υψηλής ακρίβειας σύστημα ποιοτικού ελέγχου, ανάλυσης Non Destructive Testing (NDT), μέτρησης δοκιμίων με την μέθοδο ακτίνων Χ και όχι με τη γνωστή μέθοδο επαφής (CMM) αλλά και αντίστροφης μηχανολογίας εφαρμογές.
Σε συνδυασμό με ανάλογα λογισμικά εφαρμογών CT-Software (αντίστροφης μηχανολογίας, μετρήσεων, ποιοτικού ελέγχου κτλ.) καθιστά το σύστημα ως το πιο ευέλικτο πολλαπλών εφαρμογών σύστημα στην κατηγορία του.
Η μηχανολογική του κατασκευή βασίζεται σε εξαρτήματα ακριβείας γρανίτη (όχι πολυμερές) και η κίνηση των αξόνων σε τεχνολογία αερορουλεμάν (air bearings) για την ακαμψία του κορμού καθώς και εξαφάνιση κραδασμών και φαινομένων αύξησης της θερμοκρασίας από τις τριβές.
 

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
Το σύστημα ανάλογα της εκάστοτε εφαρμογής εφοδιάζεται με το ανάλογο λογισμικό.
Λογισμικό ελέγχου του συστήματος για τον καλύτερο έλεγχο και ανάλυσης αποτύπωσης φωτογραφιών.
Λογισμικό για τη διαχείριση νέφους σημείων (3D Voxel data).
Λογισμικό ανάλυσης δεδομένων (Metrosoft QUARTIS) και Point MASTER
Τα δεδομένα τα οποία συλλέγονται από τον τομογράφο μπορούν να μετρηθούν από το λογισμικό Metrosoft QUARTIS (CMM λειτουργία)
Με μία εντολή το λογισμικό είναι σε θέση να προσδιορίσει όλες τις επιφάνειες αυτόματα. Αυτό ισχύει και για εσωτερικές επιφάνειες που είναι αδύνατο να προσδιοριστούν αν δεν γίνει τομή στο αντικείμενο πρώτα.
Η υψηλή ανάλυση της δέσμης προσδίδει στο σύστημα καλύτερες ακρίβειες μέτρησης από τα “συμβατικά” CMM.
Με την επιλογή λογισμικού Point MASTER είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε το σύστημα ως αντίστροφης μηχανολογίας σύστημα.
Το συλλεγόμενο νέφος σημείων το οποίο προσδιορίζει το αντικείμενο το επεξεργάζεται και κάνει διορθώσεις αφαίρεσης άχρηστων σημείων, “τα οποία ονομάζονται - θόρυβος” στο συγκεκριμένο λογισμικό έχουμε τη δυνατότητα σύγκρισης του πραγματικού αντικειμένου με το ανάλογο σε 3D CAD, χρωματικές μπάρες προσδιορίζουν τη συνολική ή μερική σε σημεία απόκλιση.
Το σύστημα είναι ιδανικό για μικρά και μεσαία αντικείμενα από υλικά όπως: πλαστικά, κεραμικά, συνθετικά, αλουμινίου και μαγνησίου.

Non Destruction testing (NDT)
Πλήρης σειρά ελέγχου του αντικειμένου μπορεί να διενεργηθεί χωρίς την αλλοίωση ή καταστροφής του πρωτοτύπου με τη βοήθεια του exaCT®
Αυτό περιλαμβάνει την ανάλυση και τις παραλλαγές πορώδων επιφανειών καθώς και στη διαφορετική πυκνότητα των υλικών.
O ποιοτικός έλεγχος δόμησης του αντικειμένου γίνεται με τη βοήθεια του VG Studio Max λογισμικού.

περισσότερα για την Volumetric...


evden eve nakliyat

© TechGroup. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

TechGroup Υποστήριξη CNC συστημάτων
Βιομηχανικός εξοπλισμός, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης

κατασκευή ιστοσελίδων | προώθηση ιστοσελίδων: ClickMedia

youtube techgroupfacebook techgroup